Ετοιμοι για το καλοκαιρι;

Construction, reUSE architecture Comments Off on Ετοιμοι για το καλοκαιρι;

Το αρχιτεκτονικό γραφείο “USEARCHITECTURE”, συνεχίζει για τρίτη χρονιά τη συνεργασία του με το ξενοδοχείο “Marina Hotel” μέλος του ομίλου TUI France. Η συνεργασία αφορά στην ανακαίνιση 90 δωματίων τύπου “bungalows”. Η πρώτη φάση του έργου ολοκληρώθηκε αυτή την εβδομάδα με την κατασκευή δύο πιλοτικών δωματίων.

Μεταξύ των 396 δωματίων που διαθέτει συνολικά το ξενοδοχείο, η χαμηλού κόστους ανακαίνιση των 90 από αυτά επιτρέπει τη δημιουργία μιας ιδιαίτερης “γειτονιάς” εντός του ξενοδοχείου, το οποίο λειτουργεί με το σύστημα all-inclusive. Η βασική φιλοσοφία της παρεχόμενης υπηρεσίας (Club Marmara) συνοψίζεται στη φράση “Δικαίωμα στο ταξίδι”, η οποία αναφέρεται στην παροχή τουριστικών υπηρεσιών με χαμηλό κόστος, κατ’ επέκταση προσβάσιμων σε όλους. Καθώς όμως το εύρος του κοινού στο οποίο το προϊόν απευθύνεται ποικίλει, αναδεικνύεται η ανάγκη για την παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών.  Επομένως ο στόχος της επέμβασης είναι ο σχεδιασμός ενός ιδιαίτερου τουριστικού προϊόντος που θα απευθύνεται στους φιλοξενούμενους που θέλουν να ζήσουν μια περισσότερο εξειδικευμένη και αναβαθμισμένη εμπειρία.

Η κεντρική ιδέα της πρότασης βασίζεται στη δημιουργία πέντε τυπολογιών δωματίων, εμπνευσμένων από τη μεσογειακή φύση. Οι τυπολογίες διαφοροποιούνται στο σχεδιασμό των επίπλων, των υλικών, της διακόσμησης και των χρωμάτων. Η διαφοροποίηση αυτή αποτυπώνεται και στις εξωτερικές όψεις των οκτώ ανεξάρτητων μονάδων bungalows. Με αυτό τον τρόπο γίνεται προσπάθεια να δοθεί η αίσθηση ενός κρητικού χωριού και να αναιρεθεί η ομοιομορφία μιας τυπικής ξενοδοχειακής μονάδας. Τα πέντε διαφορετικά θέματα που χρησιμοποιούνται είναι: η ελιά (elea), η λεβάντα (levanter), η άμμος ( ammos), ο ήλιος ( helios) και το βότσαλο (votsalo).

» Construction, reUSE architecture » Ετοιμοι για το καλοκαιρι;
On November 28, 2012
By
, , ,

Comments are closed.

« »